Resa med sällskapsdjur

Hos oss får din katt eller hund följa med dig ut och resa. För att allt ska fungera så smidigt som möjligt för dig och ditt djur både före och under resan så har vi samlat lite tips och riktlinjer:

Avgift

Du bokar plats för din katt eller hund i samband med att du bokar din egen biljett på vår hemsida på sidan extratjänster i bokningsprocessen eller vid ett senare tillfälle via – Mina bokningar -. Vi kan endast ta med ett fåtal djur på varje flygning så det kan vara bra att vara ute i god tid före din planerade resa då vi alltid bekräftar din bokning i mån av plats.

Följande avgifter och begränsningar tillämpas när du reser med husdjur:

Typ Avgift Storleks- och viktbegränsningar
Djur i kabin SEK 200 (per sträcka) * 8 kg, 40 x 25 x 23 cm (inklusive buren)

*Att resa med tjänstedjur, till exempel ledarhund eller tjänstehund, är alltid avgiftsfritt, då djuret i fråga finns i flygkabinen. Vänligen informera oss genom att kontakta vår kundtjänst minst 48 timmar före avgång. Tänk på att kundtjänst har begränsade öppettider.

Vi tillåter 1 bur per passagerare. Betalning sker vid bokningstillfället.

Vi erbjuder öppet köp i 24 timmar från bokningstillfället och återbetalar hela beloppet om du önskar avboka, därefter återbetalas inte avgiften.

Djur i kabin (PETC)

Mindre husdjur, som katter eller små hundar, får flyga i kabin förutsatt att djuret hålls i en bur/väska avsedd för djurtransport. Vi accepterar enbart mjuka transportburar/väskor för katt och hund. Djur som transporteras på annat sätt kommer att nekas ombordstigning.

Katter och hundar ska alltid vara inne i stängd bur under hela flygningen.

Vi har följande regler för transport av djur i kabin:

• Vikten av djur med bur/väska får ej överstiga 8 kg
• Burens/väskans yttermått får ej överstiga längd 40 x bredd 25 x höjd 23 cm.
• Buren/väskan ska vara gjord av ett välventilerat, vattentätt och bitsäkert material. Buren/väskan måste vara tillräckligt stor för att djuret/djuren ska kunna stå upp, ligga ner och röra sig bekvämt. Om inte dessa krav uppfylls får djurägaren inte tillstånd att ta med sitt djur ombord.
• I de fall två djur känner varandra väl och tillsammans väger max 8 kg kan de resa i samma bur/väska.
• Buren/väskan ska placeras under sätet framför dig och av säkerhets- och komfortaspekter placerar vår kabinpersonal passagerare med husdjur vanligtvis i den bakre delen av kabinen och i ett fönstersäte.